Frank van Glabbeek

Vanaf 1979 ben ik fysiotherapeut en ik heb de School voor Manuele Therapie Utrecht in 1983 afgerond. Ik ben werkzaam in mijn praktijk voor mobiliteitstherapie (bestaande uit manuele therapie en fysiotherapie) te Rijswijk (ZH) vanaf 1986.

Ik heb na mijn fysiotherapie opleiding onder andere 5 jaar  in een ziekenhuis gewerkt en heb mij gespecialiseerd in klachten van het bewegingsapparaat.

Gemiddeld werk ik 4 dagen in mijn praktijk. Daarnaast werk ik vanaf 1984 als docent op de School voor Manuele Therapie, die momenteel gevestigd is te Nieuwegein. Verder maak ik deel uit  van Axcen Scholing & Onderzoek, een nascholingsinstituut voor fysiotherapeuten en manueeltherapeuten.

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het menselijke bewegingsapparaat en in het bizonder de bewegingen van gewrichten, letterlijk van top tot teen. Ik vind dat er in deze tijd teveel hands-off (lees: praten) en te weinig hands-onn (lees: het behandelen van gewrichten die “van slag zijn”) wordt bedreven. Aantoonbaar kunnen gewrichten de oorzaak van klachten zijn. Denk daarbij aan lage rugklachten, schouderklachten, nekklachten, etc. Naar mijn overtuiging kunnen deze in het algemeen goed behandeld worden met hands-onn therapie.